Shaklee ESP Tidak Elok Untuk Kesihatan?
Kenapalah sampai boleh keluar statement sebegini sedangkan kita hanya mendengar di sebelah pihak sahaja. Patutnya kita perlu siasat terlebih dahulu sebelum bertindak atau membuat keputusan. Kita tidak boleh terburu-buru menyalahi pihak2 tertentu. Echa akan huraikan serba sedikit berkenaan Soya & Shaklee ESP kepada uollsss ye...
Apa beza GMO dengan Non-GMO?
Kepada yang belum tahu, GMO adalah singkatan kepada Genetically Modified Organisms. Ia bermaksud organisma (baik haiwan ataupun tumbuhan) yang sudah diubah kandungan genetiknya oleh manusia. Tahukah anda, hampir kesemua produk makanan yang kita ambil seharian sebenarnya adalah produk GMO? Kenapa?
Sebab kita perlukan makanan lebih banyak yang pasaran sedia ada mampu bekalkan. Jadi pakar-pakar industri pemakanan terpaksa ubah genetik tumbuhan/ haiwan supaya tanaman cepat masak, buah lebih besar, kandungan minyak lebih banyak, haiwan cepat matang dan macam-macam lagi. Supaya tidak lah berlaku krisis kekurangan makanan.
Soya memang boleh mendatangkan mudarat kepada kesihatan badan jika :
1. Produk soya yang dimakan seharian adalah GMO soya.
- Menurut kajian pakar, peluang untuk berlakunya perpindahan DNA dari soya GMO ke tubuh manusia yang boleh menyebabkan soya bahaya pada kesihatan adalah sangat rendah.
2. Produk soya GMO dimakan dalam kuantiti yang terlalu banyak setiap hari.
- Bersederhana dalam pemakanan seperti perintah agama Islam sendiri.
ESP Shaklee Tidak Selamat Ke???
Apa yang anda perlu tahu adalah ESP Shaklee hanya diekstrak dari kacang soya non-GMO.
Malah kacang soya non-GMO yang digunakan oleh Shaklee telah melalui program "Identity Preserved Program (IPP)". Melalui program IPP, Shaklee memastikan kacang soyanya adalah semulajadi dan bebas dari perubahan genetik. Contohnya, jika ia perlukan 9 bulan untuk matang sebelum dituai maka 9 bulanlah masa Shaklee peruntukkan. Ia tidak akan diberi apa-apa bahan kimia untuk mempercepatkan kematangannya.
Kebiasaannya produk soya akan diproses menggunakan alkohol yang bukan sahaja memusnahkan kandungan isofalvene yang bermanfaat pada kesihatan kita malah boleh menyebabkan pencemaran dari bahan-bahan kimia yang digunakan.
Tapi tidak dengan ESP Shaklee ya.
Kacang soya yang digunakan dalam penghasilan ESP Shaklee dicuci dengan air untuk memastikan kandungan isoflavene dan daidzin di dalamnya yang penting untuk kesihatan terpelihara. Pada yang belum tahu, isoflavene adalah antara komponen penting dalam pencegahan kanser.
Saranan Pengambilan ESP Shaklee!!
Pengambilan ESP Shaklee hanya disarankan 3 sudu besar sehari. Kenapa? Supaya ia tidak membebankan ginjal kita untuk memproses. Banyak ke 3 sudu besar setiap hari? Tidak kan, sebab itu Echa selalu kata produk Shaklee adalah sangat menjimatkan serta berbaloi dgn harga mampu milik. Bersederhana itu kan lebih baik.
Sebagai kesimpulannya....
ESP Shaklee sebagai produk yang sudah 50 tahun di pasaran, jika benar ESP Shaklee memudaratkan badan semestinya dah lama ia dikeluarkan dari pasaran. Betul bukan?
Pilihan di tangan anda! Anda yang mencorakkan kesihatan anda & keluarga anda! Anda mampu mengubahnya!
#espnutrisiasas #espuntuksemua #esppromobuy6free1 #esppromooktober2014
*** DISCLAIMER ***
These statement have not been evaluated by Food & Drug Administrative. These products are not intended to diagnose, treat, cure or prevent any disease.
I'm your friendly Shaklee Independent Distributor,
Echa | WhatsApp 019-7845870
#pengedarshakleetamanscientexpasirgudang
#codshakleetamanscientexpasirgudang
0 comments:
Post a Comment